Get Involved

Parcoursen

Alle parcoursen van Horseboarding Holland zijn afgeleid van de Horseboarding International parcoursen en worden gerund onder de Reglementen van Horseboarding International

IMG_2616.JPG
IMG_2616.JPG
IMG_2616.JPG
Novice
Alle teams starten in de Novice klasse. In de Novice klasse hebben wij 2 parcoursen. Parcours A en B.
Beide parcoursen hebben een diagonaal en een 90 graden lijn erin zitten.
Als de teams voldoende punten hebben verdiend kunnen zij doorstromen naar de Intermediate klasse.
Voor meer informatie over het opklimmen in klasses en hoe teams punten kunnen verdienen op wedstrijden verwijzen wij jullie graag door naar de reglementen. 
Intermediate
Indien de teams doorgestroomd zijn naar de Intermediate klasse komt er een nieuw element in het parcoursen erbij. Het nieuwe element is de chicane (ruiters kunnen dit vergelijken met een gebroken lijn op de lange zijde).
Ook in deze klasse zijn er weer 2 parcoursen, A en B.
Als een team voldoende punten heeft behaald en enkele extra vaardigheden heeft laten zien in de Intermediate klasse kan het team doorstromen naar de Elite klasse. 
Voor meer informatie hierover kunt u kijken in de reglementen.
Elite
De echte top teams zullen eindigen in de Elite klasse. In deze klasse wordt er van je verwacht dat je in hoge snelheid het parcoursen af kan leggen. De nieuwe elementen in deze klasse zijn de chicane op de korte zijde en komt er op de middenlijn van de arena een slalom te staan. In dit parcours komt het aan op goede communicatie en skills voor de teams om rond te komen.