Get Involved

Informatie Trainingen

U hoeft geen ervaring te hebben om deel te nemen aan onze trainingen. Wij helpen u graag op veilige manier opweg met de eerste stappen in uw horseboarding carrière.

IMG_3780.JPG
IMG_1391.JPG
IMG_0469.JPG
IMG_4309.JPG
Indeling Trainingen
De trainingen worden opgedeeld in meerdere groepen. Deze groepen worden ingedeeld op niveau, zodat iedereen op eigen niveau kan trainen.
Op deze manier kunnen we trainingen voor iedereen interessant houden, en iedereen de aandacht en begeleiding geven die ze nodig hebben.
Nieuwe Deelnemers
Voor trainingen hoef je niet al direct een eigen team klaar te hebben. Je kan je opgeven als individuele boarder, of als individuele ruiter met paard/pony.
Indien je voor de eerste keer deelneemt aan een training zal je beginnen in een klein groepje, voor optimale begeleiding en wordt er alle tijd genomen om je de beginselen uit te leggen.
Boarders
Boarders beginnen altijd de training zonder paard. Zij krijgen van ervaren boarders uitleg op meerdere gebieden, onder anderen:
- de correcte manier om op het board te staan
- de techniek om het board te kunnen sturen
- de juiste houding wanneer je voortgetrokken wordt 
- hoe je de trekkracht van het paard moet gaan incasseren
Na deze uitleg worden de boarders eerst voortgetrokken door een persoon om deze technieken te oefenen.
Als alle technieken onder controle zijn, gaan ze hun eerste meters achter het paard maken en ervaren hoe het is om een echte horseboarder te zijn.
Ruiters en paarden
Nieuwe ruiters en paarden doorlopen een stappenplan dat opgezet is door Daniel Fowler-Prime, oprichter van Horseboarding International en jaren ervaring heeft als stuntruiter en opleider van filmpaarden. Hij heeft onder anderen meegewerkt aan de serie Game of Thrones.
Dit stappenplan zorgt ervoor dat de paarden in kleine behapbare stappen op een leuke en speelse manier kennis maken met alle elementen van de sport.
Enkele elementen zijn bijvoorbeeld:
- kenismaking met het board
- kennismaking met de lijn en hendel
- het voorttrekken van iemand die erachter loopt
- het leren kennen van het losklikken van het veiligheidssysteem
- simulatie van vallen van een boarder
De snelheid waarmee deze stappen doorlopen worden, is volledig afhankelijk van de reactie van het paard. Sommige paarden hebben iets meer tijd nodig om zich 100% comfortabel te voelen bij bepaalde handelingen. Uiteraard wordt er dan in alle rust meer tijd genomen voor deze handeling.
Pas als het paard zich overal helemaal op zijn gemak bij voelt, zal een ervaren boarder achter het paard gaan.
Vele mensen denken dat hun paard niet geschikt is om dit te doen, maar het tegendeel heeft zich bewezen. Bijna alle paarden pakken het heel snel op en kunnen na 1 training al een leuk rondje de baan door galopperen met een boarder achter zich.
Veiligheid
Veiligheid voor het paard, ruiter en de boarder staan voorop. Er wordt daarom tijdens al onze trainingen gebruik gemaakt van het veiligheidsrelease mechanisme, dat is ontwikkeld door Horseboarding International. Tevens is het voor de boarders verplicht om een helm te dragen, bescherming om te hebben en een veiligheidsbril te dragen.