Wat is Horseboarding?

Horseboarding is een uitdagende teamsport waarbij zowel de vaardigheden van ruiter en boarder getest worden. De ruiter moet een goede controle over het paard hebben om op correcte snelheid de juiste lijnen door het parcours heen te nemen om de boarder stabiel op zijn/haar board te houden.

Daarnaast moet de boarder constant in staat zijn te anticiperen op de snelheid en de lijnen die het paard neemt om op het board te kunnen blijven staan. Constante communicatie tussen ruiter en boarder zijn essentieel bij deze sport.

Op wedstrijden racen de teams 2 parcoursen, parcours A en B. Ze krijgen per parcours 3 kansen om hun snelste tijd ner te zetten.

Er zijn parcoursen die qua moeilijkheid opbouwen, door er meer technische elementen in te stoppen.

Horseboarding is een sport die geschikt is voor iedereen! Iedereen die enthousiast is, is meer dan welkom!

We moedigen mensen altijd aan om gewoon mee te komen doen en te genieten met hun team! Het is zo leuk om als team samen te groeien! Je leert steeds beter communiceren en beter lijnen te nemen. Daarnaast is voor ons de onderlinge sfeer tussen teams en vrijwilgers ook erg belangrijk! We willen dat iedereen zich welkom voelt en we stimuleren iedereen elkaar onderling ook te helpen en aan te moedigen!