Frequently asked questions

Training

Heb ik mijn eigen zadelharnas nodig voor trainingsdagen?


Nee, voor een kleine meerprijs kunt u o.a. lijnen en zadelharnassen huren voor de trainingen. Indien u mee wilt doen aan competites heeft u wel eigen materialen nodig.
Kan ik deelnemen aan competities zonder enige training met jullie voorafgaande aan de competitie?


U kunt meedoen aan de competitie, maar u moet alsnog slagen voor toelatingstest.

Wij raden u aan om gebruik te maken van een van onze instructeurs aangezien zij veel ervaring hebben met het introduceren van de paarden in deze sport.
Ik heb een volledig team en heb alle benodigde materialen en wil meedoen aan een competitie.


De volgende stap is om u in te schrijven bij HBH en uzelf en de teamleden te registreren. Daarna kunt u de nieuwe teamnaam en teamkleuren registreren. Na het invullen van uw jaarlijkse team registratie bent u klaar om te racen op competities.
Wat is een Toelatingstest?


De Toelatingstest is een veiligheids procedure die HBH heeft ingesteld om er zeker van te zijn dat alle elementen van een team competent zijn om veilig mee te kunnen doen aan Novice competities.

Alle HBH teams en individuele elementen moeten een Toelatingstest hebben afgelegd voor ze kunnen mogen starten op competities.
Waar kan ik de Toelatingstest doen?


U kunt altijd een Toelatingstest aanvragen voor tijdens een van onze trainingsdagen. Laat dit even weten bij opgave voor de training.

Ook kunt u voorafgaand aan een competitie een Toelatingstest aanvragen waarbij wij kijken voor een lokatie en parcours. Indien u kiest voor deze optie zult u in gedachten moeten houden dat dit extra kosten met zich meebrengt ivm baanhuur. U kunt ook altijd kijken of er meerdere teams tegelijkertijd met u de Toelatingstest willen afleggen. Op die manier kunnen de kosten van de baanhuur gedeeld worden.
Hoeveel kost een Toelatingstest?


De Toelatingstest op een reeds opgezette trainingsdag kost 15 euro per team.
Hoeveel kost deelname aan competities?


Het kost 15 euro per team om deel te nemen aan competities.

Equipment

Waar kan ik Horseboarding Materialen kopen?


Volledige sets met zadelharnass, lijn en release systeem zijn te koop op de online shop op de pagina. U kunt online nieuwe mountainboards kopen, of kijken of u een tweedehandsboard kunt vinden. Wij willen u altijd advies geven over wat voor board het beste geschikt is voor u. Voor bescherming en helmen voor boarders kunt u altijd terrecht bij winkels die materialen verkopen voor outdoorsporten. Voor de minimale veiligheidsvereisten kunt u even kijken op onze pagina onder het kopje 'Materialen'.
Welke Materialen heb ik nodig?


Om mee te kunnen doen aan horseboarding competities heeft u nodig:

- Een goedgekeurd Horseboarding zadelharness met het correcte veiligheidsrelease systeem.
- een wakeboard lijn met een statische lijn.

- Een goedgekeurd mountainboard/landboard.

Voor een volledige beschrijving van benodigde materialen kunt u een kijkje nemen in de reglementen ('general rules') op onze website.
Past het zadelharnas om ieder zadel?


Het zadelharnas of ook wel S.A.L.T harnes MK 3 is zodanig ontworpen dat het om bijna alle engelse zadels past. Ook is het mogelijk om het harnas te bevestigen om westernzadels. Hoe het harnas optimaal vast gemaakt moet worden hangt af van het preciese ontwerp van het zadel.
Heb ik mijn eigen board nodig?


Als u mee wilt doen aan trainingsdagen is het niet nodig om een eigen board te hebben. Op de trainingsdagen is er altijd een board te huur voor een kleine meerprijs. Mocht u mee willen doen aan competities, dan heeft u wel een eigen board nodig.

Getting Involved

Hoe raak ik betrokken?


Er zijn verschillende manieren om betrokken te raken met de sport. I kunt medoen als deelnemer of als vrijwilliger. Als u mee wilt gaan doen als deelnemer raden wij u aan om een keer deel te nemen aan een training. Op deze manier leert u op een goede manier te starten met de sport, maar leert u ook alvast wat mensen kennen die reeds betrokken zijn in de sport. Als vrijwilliger kunt u altijd een Vrijwilligers formulier invullen! Omdat de sport nog zo nieuw is in Nederland kunnen wij alle extra handen gebruiken. Er valt altijd wel een taak te vinden waar u zich in thuis voelt of waar uw interesse ligt.
Ik ben een boarder maar ken geen paarden of ruiters.


Geen probleem! Wij helpen je graag aan een ruiter!
Hoe registreer ik mijzelf?


Bekijk onze registratie pagina.
1. Individuele Registratie – Dit formulier is voor de Ruiter, Boarder en het Paard. 2. Team Registratie – Dit is de kans om uw nieuwe team, teamnaam en kleuren te registreren. Probeer creatief te zijn met de teamnaam en specifiek met de teamkleuren. Persoonlijke logo's kunnen het team echt doen onderscheiden van andere teams op evenementen.

3. Jaarlijkse Team Inschrijving – Zoals de naam al aangeeft is dit een registratie die ieder jaar voorafgaand aan de start van het seizoen voldaan moet worden. Dit is een belangrijk document, omdat dit is zoals je team zal zijn voor het gehele seizoen. En kan alleen gewijzigd worden is extreme omstandigheden. U kunt een 1 element van u team wijzigen als een invaller. De regels over invallers/stand-in elementen staat in detail beschreven in de regels ('championship rules') op onze website.
Heb ik een eigen paard nodig?


Ja, momenteel is er geen mogelijkheid om paarden te verhuren aan ruiters die willen horseboarden.
Ik heb een eigen paard maar ik ken geen boarders.


Geen enkel probleem! Wij kennen boarders!

Als u niet het antwoord op uw vraag kunt vinden, twijfel dan niet en stuur een berichtje naar: info@horseboardingholland.nl

FAQ's